Team Osteopathie van den Broek

John van den Broek

Sinds 2013 ben ik osteopaat en in 2018 hebben mijn vrouw Annelies en ik onze eigen praktijk geopend in Breda. Het team van Osteopathie van den Broek bestaat nu uit drie erkende en geregistreerde osteopaten.

Het fascineert me waarom bepaalde klachten bij cliënten bestaan. Als osteopaat leg ik verbanden vanuit de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en psychologie. Ik bekijk wat je lichaam nodig heeft om weer optimaal en gezond te functioneren. Bij volwassenensportersbaby’s en kinderen. Daarnaast geef ik preventieve behandelingen.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik de fulltime studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België) gevolgd. Hier leerde ik dat de oorzaak van een klacht zich vaak elders in het lichaam bevindt. 
Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent verbonden aan de IAO. Ik geef onder andere les in Zeist, Kopenhagen, Berlijn en München. 

Samen met mijn vrouw en tevens collega Annelies heb ik twee jonge dochters. 

John van den Broek, osteopaat DO – MRO BSC

John van den Broek, osteopaat DO – MRO BSC
Aanwezig op: maandag tot en met vrijdag

Annelies Roovers, osteopaat DO – MRO BSC

Annelies Roovers, osteopaat DO – MRO BSC
Aanwezig op: maandag, dinsdag en vrijdag

Annelies Roovers

Ik heb de fulltime studie Osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België). In 2013 rondde ik deze studie af. Daarna volgde ik de opleiding kinder-osteopathie en orthomoleculaire voedingsleer.

De behandeling van zwangerenbaby’s en jonge kinderen heeft mijn extra interesse. De voldoening is groot als ik na enkele behandelingen merk dat deze kleine mensjes beter in hun vel zitten! Ook met aangepaste voedings- en leefstijladviezen in combinatie met een osteopathiebehandeling bereik ik veel voor mijn cliënten. 

Samen met mijn man en tevens collega John heb ik twee jonge kinderen, Roos en Amber. 

Ronald van Oers

In 2013 rondde ik de fulltime studie Osteopathie af aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België), daarvoor volgde ik succesvol de opleiding tot fysiotherapeut. 

De samenhang van klachten en het zien van het grotere geheel is mijn kracht. Door mijn specialisatie in orthomoleculaire voedingsleer heb ik veel kennis over de invloed van voeding op het lichaam en het herstel daarvan. Daarnaast heb ik me verdiept in chronische klachten en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Mensen helpen die al bij verschillende andere zorgverleners zijn geweest, daar doe ik het voor.

Naast mijn werk bij Osteopathie van den Broek zet ik me in voor de beroepsvereniging van de osteopathie en de Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO). 

Ronald van Oers, osteopaat DO – MRO MS

Ronald van Oers, osteopaat DO – MRO MSC
Aanwezig op vrijdag  

Osteopathie Van den Broek: geregistreerd en erkend

Zowel John van den Broek, Annelies Roovers als Ronald van Oers zijn erkend en geregistreerd als osteopaat. Behandelingen door erkende en geregistreerde osteopaten worden vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars als je aanvullend bent verzekerd

Nieuwste kennis en technieken

Jaarlijks volgen we als team Osteopathie van den Broek allerlei bijscholingen en aanvullende cursussen. Hierdoor zijn we op de hoogte van actuele ontwikkelingen en passen we de nieuwste technieken en inzichten toe.

Samenwerking therapeuten

Osteopathie van den Broek werkt samen met Cranio Brabant en Fysiotherapie Veerle Teppema.

CranioVeerle