Osteopathie van den Broek

John van den Broek

Sinds 2013 ben ik osteopaat. In 2018 heb ik Osteopathie van den Broek geopend in Breda. Het team van Osteopathie van den Broek bestaat nu uit vijf erkende en geregistreerde osteopaten.

Het fascineert me waarom bepaalde klachten bij cliënten bestaan. Als osteopaat leg ik verbanden vanuit de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en psychologie. Ik bekijk wat je lichaam nodig heeft om weer optimaal en gezond te functioneren. Bij volwassenensportersbaby’s en kinderen. Daarnaast geef ik preventieve behandelingen.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik de fulltime studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België) gevolgd. Hier leerde ik dat de oorzaak van een klacht zich vaak elders in het lichaam bevindt. 
Naast mijn werk in de praktijk ben ik als docent verbonden aan de IAO. Ik geef onder andere les in Zeist, Kopenhagen, Berlijn en München. 

 

John van den Broek, osteopaat DO – MRO BSC
Aanwezig op: maandag tot en met vrijdag

Annelies Roovers

Annelies Roovers, osteopaat DO – MRO BSC
Aanwezig op: maandag, dinsdag en vrijdag

Annelies Roovers


 De fulltime studie Osteopathie heb ik gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België). In 2013 rondde ik deze studie af. Daarna volgde ik de opleiding kinder-osteopathie en orthomoleculaire voedingsleer.

De behandeling van zwangerenbaby’s en jonge kinderen heeft mijn extra interesse. De voldoening is groot als ik na enkele behandelingen merk dat deze kleine mensjes beter in hun vel zitten! Ook met aangepaste voedings- en leefstijladviezen in combinatie met een osteopathiebehandeling bereik ik veel voor mijn cliënten. 

Ronald van Oers

In 2013 rondde ik de fulltime studie Osteopathie af aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent (België), daarvoor volgde ik succesvol de opleiding tot fysiotherapeut. 

De samenhang van klachten en het zien van het grotere geheel is mijn kracht. Door mijn specialisatie in orthomoleculaire voedingsleer heb ik veel kennis over de invloed van voeding op het lichaam en het herstel daarvan. Daarnaast heb ik me verdiept in chronische klachten en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Mensen helpen die al bij verschillende andere zorgverleners zijn geweest, daar doe ik het voor.

Naast mijn werk bij Osteopathie van den Broek zet ik me in voor de beroepsvereniging van de osteopathie en de Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO). 

Ronald van Oers

Ronald van Oers, osteopaat DO – MRO MSC
Aanwezig op: vrijdag  

Stephanie Naudts

Stephanie Naudts, osteopaat DO – MRO BSC
Aanwezig op: dinsdag

Stephanie Naudts

Sinds 2010 ben ik gediplomeerd osteopaat. Een prachtig vakgebied waarbij ik cliënten met allerlei klachten behandel. De vraag: “Wat gebeurt er in het menselijke lichaam en wat is de samenhang tussen onze organen, weefsels en ons mentale welzijn?” staat hierbij centraal. 

Mijn passie voor osteopathie voert terug naar mijn jeugd toen ik zelf veel baat had bij osteopathiebehandelingen voor mijn nek- en rugklachten. 

Mijn specialisaties zijn osteopathie bij kinderen en baby’s en leer- en gedragsstoornissen bij kinderen en relaties. Daarnaast volg ik nascholingen, bijvoorbeeld over wat osteopathie bij sportblessures kan betekenen en bij darm- en immuniteitsklachten. Boeiend!

Naast mijn werk bij Osteopathie van den Broek, heb ik een eigen praktijk in België. 

Tom Ceyssens

Het menselijke bewegingsapparaat interesseert me al sinds mijn middelbare schoolperiode. In 2003 rondde ik dan ook succesvol de opleiding tot kinesitherapeut af. Enkele jaren daarna startte ik de zesjarige opleiding tot osteopaat aan het FICO in Antwerpen om een breder kader op klachten te ontwikkelen. Sinds 2016 werk ik als gediplomeerd osteopaat.

Als osteopaat behandel ik niet het symptoom maar ga ik op zoek naar de oorzaak van een klacht, waarna ik deze verminder of verhelp.

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor mijn cliënten bij osteopathie van den Broek en in mijn eigen praktijk in Mol.

Daarnaast ben ik osteopathiedocent aan het FICO in Antwerpen. Hier deel ik mijn kennis met studenten en blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de osteopathie.

Tom Ceyssens

Tom Ceyssens, osteopaat DO – MRO MSC
Aanwezig op: donderdag  

Osteopathie Van den Broek: geregistreerd en erkend

Alle osteopaten van Osteopaat Breda zijn erkend en geregistreerd als osteopaat. Behandelingen door erkende en geregistreerde osteopaten worden vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars als je aanvullend bent verzekerd

Nieuwste kennis en technieken

Jaarlijks volgen we als team Osteopathie van den Broek allerlei bijscholingen en aanvullende cursussen. Hierdoor zijn we op de hoogte van actuele ontwikkelingen en passen we de nieuwste technieken en inzichten toe.

Samenwerking therapeuten

Osteopathie van den Broek werkt samen met Cranio Brabant en Fysiotherapie Veerle Teppema.

CranioVeerle