osteopathie van den broek

Hoe behandelt een osteopaat?

Veel volwassenen, baby’s en kinderen en sporters hebben baat bij een behandeling door de osteopaten van Osteopathie van den Broek in Breda. Osteopathie is een officieel erkende discipline in de gezondheidszorg en verbetert of herstelt het functioneren van het lichaam. Wij zijn geschoold om klachten en/of waarschuwingssignalen van een lichaam te herkennen en te behandelen. Indien nodig verwijzen we door naar de huisarts of specialist. 

Eerste afspraak bij Osteopathie van den Broek

Bij het eerste consult vragen we uitgebreid naar je klachten, ziektegeschiedenis, eventuele medicatie en/of andere behandelingen. Daarna onderzoeken we je hele lichaam op beweeglijkheid. Het kan zijn dat de oorzaak van bijvoorbeeld nekklachten voortkomt uit een vastzittend gewricht, je wervelkolom of schedel. Ook kunnen we de bewegingsvlakken tussen de organen onderling en hun omgeving optimaliseren. Voorbeelden van verminderde beweging in de buik worden bijvoorbeeld veroorzaakt door littekenweefsel en allergieën. Maar ook door medicatie, ontstekingen, slechte voeding, een spastische darm, slechte houding of een verkeerde ademhaling. 

Na het eerste onderzoek vertellen we je onze bevindingen. Daarna starten we in overleg meteen met de behandeling om je klachten te verhelpen.

osteopathie-van-den-broek-osteopaat-breda1

Behandeling osteopaat

Een osteopaat behandelt volwassenen, baby’s en kinderen en sporters met zachte handgrepen, manipulaties of mobilisaties aan de spieren, gewrichten en organen. Hierdoor gaat je lichaam aan de slag om een nieuw evenwicht te vinden en vast te houden. Een lichaam heeft hier tijd voor nodig. We adviseren je dan ook die dag goed te luisteren naar je lichaam en rust te pakken als het nodig is. Drink veel water, zo kunnen de vrijgekomen afvalstoffen je lichaam verlaten. 

Daarnaast kunnen we je adviseren oefeningen te doen of je voeding en/of lifestyle aan te passen.

Vervolgafspraak

Afhankelijk van de ernst en de soort klachten plannen we een vervolgconsult. Meestal is dit na twee weken. Onze ervaring leert dat veel klachten na drie behandelingen zijn verholpen danwel fors verminderd.

Wil je van je klachten af?